ENGLISH
Del

Eventbillet - bus, tog, metro VM-deltagerguide


Alle deltagere til IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton opfordres til at læse deltagerguiden inden VM, idet alle nødvendige informationer står i denne tekst.

1) Deltagerliste: Sørg for at din mailadresse er korrekt

I deltagerlisten kan du søge efter dig selv og andre. Under redigering af deltagerprofil kan du ændre e-mail og andre oplysninger i din deltagerprofil. Dog kan du ikke ændre på startnummer og startgruppe. Det koster 100 kr. at ændre navn. Det nye navn vil dog udelukkende figurere i deltagerlisten, resultatlisten og på diplomet, mens der på selve startnummeret vil stå det oprindelige navn, idet startnumrene er trykt.
Du kan også finde dig selv og andre på deltagerlisten i App'en under 'resultater'.

2) Startnummer: Hent dit startnummer på Copenhagen 2014 Expo 25-28 marts

Midt i marts modtager alle deltagere et startkort pr. mail. Startkortet skal medbringes i print eller elektronisk på smartphone eller tablet ved afhentning af startnummer. Afhentning af startnummer foregår på Copenhagen 2014 Expo i Sparta Hallen på Østerbro i København fra tirsdag 25. marts til fredag 28. marts. Der er åbent kl. 10-20 alle dage. 
Som en ekstraordinær service for de, der er forhindret i at hente startnummer på expo’en, vil der i begrænset omfang være mulighed for at hente startnummer lørdag 29. marts kl. 8-11 på Rådhuspladsen. Dette vil vi absolut ikke anbefale. Få hellere en ven til at hente dit nummer på Expo’en, hvis du selv er forhindret.

3) Transport og trafik: Hold dig opdateret om trafikale ændringer på copenhagen2014.dk

Der vil være trafikale ændringer i København og på Frederiksberg i forbindelse med VM. VM-ruten spærres af for al trafik lørdag morgen 29. marts kl. 6. I tidsrummet kl. 6-12 vil det være muligt at krydse VM-ruten på en række overkørsler på ruten. Afspærring af VM-ruten ophæves løbende fra kl. 15. Copenhagen2014.dk opdateres løbende med information om de trafikale ændringer i forbindelse med VM Halvmaraton.

4) Ankomst til startområdet: Tag tog eller metro til hovedbanegården, Nørreport eller Kongens Nytorv og gå derfra til startområdet


Vi anbefaler alle deltagere at tage tog Københavns Hovedbanegård eller Nørreport eller metro til Kongens Nytorv og gå derfra til startområdet ved Christians Brygge via Vester Voldgade. Dit startnummer afgør hvilken vej, du konkret skal benytte for at komme til startområdet. Undervejs vil infoguider dirigere dig den rigtige vej. Af sikkerhedsmæssige årsager er det vigtigt, at du følger retningslinjerne for dit STARTNUMMER hen til startområdet, uanset hvilken startgruppe, du vælger at løbe med på dagen.

• Hvis du ankommer med metro, skal du enten skifte på Nørreport til S-tog til Hovedbanegården eller gå til fods fra Nørreport via gangbroen over Nørre Voldgade og en af gangbroerne ved Rådhuspladsen. Du kan også gå til fods fra Kongens Nytorv metro-stationen til startområdet via Strøget og/eller Strædet til Vester Voldgade og Frederiksholms Kanal
• Hvis du ankommer i bil, skal du parkere uden for byen, tage toget til Hovedbanegården og gå derfra
• Hvis du ankommer til fods, kan du benytte en af overkørslerne eller en af gangbroerne. Hvis du ankommer på cykel, skal du parkere din cykel så langt væk fra ruten som muligt og gå til startområdet som beskrevet herover
NB - vær opmærksom på følgende: 
• Lørdag 29. marts er det ikke muligt at ankomme til Christians Brygge fra Knippelsbro/Børsgade
• Lørdag 29. marts er det ikke muligt at ankomme til Christiansborg slotsplads og Slotsholmsgade via Holmens Kanal
• Lørdag 29. marts er det ikke muligt at ankomme til Christians Brygge og Slotsholmsgade via Rigsdagsgården og Christiansborg Ridebane


5) Billig VM billet til bus, tog og Metro: Kør hele 29. marts for 20 kr.

I forbindelse med IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton, opfordrer vi alle deltagere og tilskuere til at benytte bus, tog og metro, når I skal ind til byen og rundt i byen. Denne dag bliver det ikke muligt at komme rundt i byen med bil eller cykel. I samarbejde med bus, tog og metro tilbyder vi en eventbillet , der giver dig nem og BILLIG adgang til VM-ruten med bu, S-tog og Metro.  Billetten har form af en sms-billet, som købes via internettet og leveres direkte til din mobiltelefon (alle mobiltelefoner kan modtage billetten). Du kan købe din VM-eventbillet fra Firefox, Google Chrome eller Internet Explorer 10.
Billetten er gyldig fra 29. marts kl. 08.00 til 30. marts kl. 04.00. Prisen er 20 DKK for zone 1-4 (København inkl. lufthavnen) og 40 DKK for alle zoner (hele Region Hovedstaden). Man kan gratis have to børn under 12 år med på en billet.

6) adidas-finishertrøje: Mål på forhånd hvilken størrelse du ønsker

Alle VM-deltagere modtager en adidas-finishertrøje i forbindelse med IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton. Trøjen kan hentes på Dantes Plads tæt på start- og målområdet lørdag 29. marts kl. 9-11.30 og kl. 14-17.30 mod visning af dit startnummer. Trøjen findes i herre- og damemodel i størrelserne XS, S, M, L, XL og XXL. Mål på forhånd hvilken størrelse, du ønsker ud fra denne størrelsesguide. Der vil ikke være mulighed for at bytte trøjerne efterfølgende. 

7) Bagage: Sæt klistermærket med dit startnummer på fast på den gule adidas-pose 

Ved ankomst til startområdet skal du aflevere din bagage i den gule adidas-pose, du får udleveret sammen med dit startnummer. I kuverten med dit startnummer ligger der et klistermærke med dit startnummer på. Sæt dette klistermærke fast på den gule pose. Bagagen skal afleveres i en af de 30 lastbiler, der er parkeret i startområdet. Dit bagagenummer er det samme som dit startnummer, og uden på lastbilerne kan du se, hvor dit startnummer hører til, og hvor du dermed skal aflevere din bagage. Når du har afleveret din bagage, kan du først få den igen efter løbet.

8) Startområdet: Stil dig ikke længere frem i startområdet end din startgruppe

Når du har afleveret din bagage, skal du gå hen til din startgruppe i Slotsholmsgade eller på Christians Brygge. Din startgruppes farve og nummer fremgår af dit startnummer – læs mere om startgrupper og fartholdere i næste afsnit. Stil dig ikke længere frem i startområdet end den startgruppe, du på dagen vælger at løbe med. Regn med at der vil op til en time fra første til sidste motionsløber er løbet over startstregen. Husk at din tid først tæller fra du løber over startstregen.
I startområdet vil der være storskærme med billeder fra scenen, hvor Jimmy Bøjgaard og Geoff Wightmann, der bl.a. er fast speaker ved London Marathon, kommenterer, informerer og underholder hele dagen.

9) Fartholdere: Vælg gerne anden startgruppe end den, du er blevet tildelt ud fra forventet sluttid

Fartholderne løber med balloner i forskellige farver. Ballonernes farver svarer til startgruppernes farver, og på startnummeret kan du se, hvilken startgruppe/farve, du hører til. Til IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton vil der være følgende farver/grupper:
• Start Group 1: Under 1:30 GRØN (startnummer 1001-5400)
• Start Group 2: 1:30 – 1:45 RØD (startnummer 6001-14200)
• Start Group 3: 1:45 – 2:00 BLÅ (startnummer 15001-24700)
• Start Group 4: 2:00 – 2:15 GRÅ (startnummer 25001-29700)
• Start Group 5: 2:15 – 2:30 LILLA (startnummer 30001-32700)
• Start Group 6: Over 2:30 ORANGE (startnummer 33001-)
Hver startgruppe er inddelt i undergrupper med 5 minutters interval, og du vælger selv på dagen, hvilken undergruppe, du vil løbe med. I blå gruppe kan du f.eks. vælge at løbe med en fartholder, der løber 1:50, 1:55 eller 2:00. Hvis du vælger at løbe med en anden startgruppe end den, du er blevet tildelt ud fra din forventede sluttid, stiller du dig i denne gruppe – dog udelukkende hvis du mener, det er realistisk at gennemføre VM på denne tid. Den hurtigste fartholder løber på 1:30, mens den langsomste løber på 2:30.
Fartholderne står tidligt ude i startgaden lørdag 29. marts, så alle løbere har god tid til at finde sin gruppe. 

10) Dit overtrækstøj doneres til Røde Kors: Vælg en umoderne trøje fremfor en hullet

For at sikre dig at du holder dig varm efter du har afleveret din bagage, og mens du venter på, at løbet skydes i gang, er det en god idé at have overtrækstøj på. Dette overtrækstøj, får du ikke igen. Det doneres til Røde Kors Hovedstaden.
Når du går på jagt efter en overtrækstrøje til VM hjemme i pulterkammeret, anbefaler vi, at du vælger en sweatshirt eller træningstrøje, som du alligevel aldrig bruger, fordi den er umoderne eller ikke passer i størrelsen - fremfor en gennemhullet malertrøje. Røde Kors Hovedstaden indsamler nemlig overtrækstøjet fra alle jer 30.000 motionsløbere i startområdet, og jo færre huller der er i tøjet, jo større sandsynlighed er der for, at tøjet kan sælges videre og generere støtte til velgørende formål. 

11) VM Program Lørdag den 29. marts 2014

Kl. 9.00-17.00 Jimmy Bøjgaard og Geoff Wightmann fra London Marathon guider deltagere og publikum igennem arrangementet med praktisk information og underholdende indslag fra en scene ved Christiansborg Slotsplads. Dette vil blive vist på storskærme i start- og målområdet. 
Kl. 12.00 : Åbningsceremoni ved Christiansborg Slotsplads ved statsminister Helle Thorning-Schmidt og IAAF-præsident Lamine Diack
Kl. 12.30: Start 2014 IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton kvinder - Helle Thorning-Schmidt skyder elitekvinder igang
Kl. 12.55: Start 2014 IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton mænd og motionsløb - Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik skyder eliteherrer og motionsløbere i gang
Kl. 14.15: Medaljeoverrækkelser elitekvinder individuel
Kl. 14.20: Medaljeoverrækkelser elitekvinder hold
Kl. 14.30: Medaljeoverrækkelser elitemænd individuel
KL. 14.55: Medaljeoverrækkelser elitemænd hold

12) Selve løbet: Pas på hinanden – og nyd løbet

IAAF/AL-Bank VM Halvmaraton er et af de største motionsløb, der nogensinde har været afholdt i Danmark. Ruten er udarbejdet i tæt samarbejde med det internationale atletikforbund, IAAF, da løbet jo først og fremmest er et VM. Dette indebærer bl.a. krav til så få smalle strækninger og skarpe sving som muligt. Men når 30.000 motionsløbere skal passere byen på selv de bredeste steder, er der risiko for trængsel, så pas på jer selv og hinanden, find smilet frem og nyd denne once-in-a-lifetime-oplevelse. Også selvom der eventuelt er tæt pakket med mennesker nogle steder.

13) Toiletter

Der er toiletter i startområdet på Christians Brygge og ved alle motionsløbernes væskedepoter.

14) Væske

Der er fire væskedepoter på VM Halvmaraton-ruten. Væskedepoterne er ved 4,1 km, 9,2 km, 14,4 km og ved 18,5 km i begge sider af vejen. På væskedepoterne kan man få vand og energidrik. På depotet ved 14,4 km serveres desuden bananer. Ved alle fire væskedepoter er der toiletter. 

15) Mål: Fortsæt videre, når du er kommet over målstregen

Når du er kommet over målstregen, er det vigtigt, at du går videre over i Slotsholmsgade så hurtigt som muligt for at hjælpe med at gøre plads til alle. Umiddelbart efter du er kommet i mål, får du udleveret medalje, tæppe, vand og frugt. Du kan ikke overse disse udleveringsstationer så stop ikke op, men fortsæt tilbage mod bagageområdet, så der ikke dannes prop. Vi vil gerne understrege vigtigheden af dette, da ophobning af løbere i målområdet vil gå ud over de efterfølgende løbere.

16) Efter løbet: Mød familie og venner på Rådhuspladsen 

Når du har hentet din bagage, anbefaler vi, at du går op og møder dine heppere på Rådhuspladsen, hvor der vil være samlingsmulighed for alle efter løbet. Hvis du skal direkte hjem eller videre, skal du igen benytte Hovedbanegården til at komme ud af byen.
Der er ikke bademulighed i forbindelse med VM Halvmaraton. Til orientering ligger DGI-byens svømmehal og flere forskellige fitnesscentre i gåafstand til målområdet. 

17) TV, fotos og diplom fra VM Halvmaraton: Genoplev VM bagefter med billeder fra dagen

En uges tid efter VM Halvmaraton vil det være muligt at købe en fotobog med stemningsbilleder fra opbygning, forberedelse og afvikling af VM. Bogen er i A4 tværformat, består af 100 sider, koster 250 kr. og købes online.
Lørdag eftermiddag sender DR direkte fra VM Halvmaraton, så husk at sætte dit TV til at optage, inden du tager hjemmefra. 
Marathon Photos tager billeder især på den sidste strækning af VM-ruten, så vi anbefaler, at du smiler, hvis du kan, når du nærmer dig målstregen, og når du løber i mål. Så har du nemlig mulighed for at købe et VM-billede af dig selv, hvor du smiler fremfor et hvor du kigger ned på armbåndsuret. Der kommer et direkte link til hver løbers billeder inde på vores resultatliste på hjemmesiden i løbet af ugen efter løbet.
På copenhagen2014.dk kan du printe et VM-diplom ud med dit navn og din tid efter løbet.

18) Publikum: Hot spot på Rådhuspladsen og 40 bands langs ruten

Husk at fortælle hele din familie og alle dine venner, bekendte, naboer, kolleger m.fl., at de skal komme ind og heppe på dig og være en del af VM Halvmaraton 2014 i København. Hvis de taster dit startnummer ind på App’en, kan de følge dig og heppe på dig flere steder på ruten. 
  • 40 bands vil underholde langs VM-ruten, og i løbet af marts vil du i tilskuerprogrammet kunne se, hvem der spiller hvor.
  • Holmens kanal udgør de allerførste 4-500 meter af ruten - her vil der være rigtig god mulighed for at klappe løberne i gang
  • På Frederiksberg Allé er der flag og rigtig god plads til publikum i begge sider af vejen.
  • På Københavns Rådhusplads er der Hot Spot med storskærm, publikumstribune, musik, sponsoraktiviteter og samlingssted for deltagere og publikum efter løbet.
  • På Østerport Station vil mange af de svenske tilskuere samles, så hvis du er svensk eller har svenske publikummer, må du endelig anbefale dem at stille sig op med svenske flag ved Østerport Station.