ENGLISH
Del

110 fartholdere styrer tempoet til VM


Ikke færre end 9.576 løbere forventer at gennemføre VM på mellem 1:45 og 2:00 timer. 34 fartholdere skal styre farten for denne gruppe, hvilket samtidig er klart den største gruppe.
 
Fartholderne kommer i mål inden for plus minus 10 sekunder i forhold til den tid, der står på deres ballon og som hele den gruppe, der løber sammen med dem, forventer at gennemføre løbet på. Se mere her. 

”Vores fartholderes præcision skyldes bl.a., at de er meget erfarne og alle har løbet rigtig mange løb. Derudover løber de efter km-skiltene og tjekker tiden, når de kommer til et skilt eller et væskedepot, så de ved nøjagtigt om de skal indhente noget tabt tid inden næste skilt eller tage den lidt med ro”, fortæller Bo Lajos Jakobsen, der er ansvarlig for fartholderne til VM Halvmaraton. Bo Lajos er fartholder  for den gruppe, der forventer at  løbe VM på 1:40 og er normalt fartholder for Sparta ligesom de øvrige VM-fartholdere.

Fartholderne løber med balloner i forskellige farver, og på startnummeret kan man se, hvilken startgruppe/farve, man hører til. Til VM Halvmaraton vil der være følgende farver/grupper:

Start Group 1: Under 1:30 GRØN
Start Group 2: 1:30 – 1:45 RØD
Start Group 3: 1:45 – 2:00 BLÅ
Start Group 4: 2:00 – 2:15 GRÅ
Start Group 5: 2:15 – 2:30 LILLA
Start Group 6: Over 2:30 ORANGE
 
Hver startgruppe er inddelt i undergrupper med 5 minutters interval, og VM-deltagerne vælger selv på dagen, hvilken undergruppe, de vil løbe med. I blå gruppe kan du f.eks. vælge at løbe med en fartholder, der løber 1:50, 1:55 eller 2:00. Hvis du vælger at løbe med en anden startgruppe end den, du er blevet tildelt ud fra din forventede sluttid, stiller du dig i denne gruppe – dog udelukkende hvis du mener, det er realistisk at gennemføre VM på denne tid. Fartholderne ankommer tidligt i startgaden (Slotsholmsgade) lørdag 29. marts, så alle løbere har god tid til at finde sin gruppe. 
 
I alt er der 110 fartholdere, der skal holde farten til VM Halvmaraton, hvilket er tæt på at være et rekordstort antal.

Foto og video: Sparta.